img

Champagne

Cuvée Saphir Brut, Claude Baron Champagne, Frankrijk

  • Cuvée Saphir Brut

Cuvée Saphir Brut

Claude Baron Champagne
Frankrijk

Druivensoort

Alleen mousserende wijn uit de Champagne regio in Frankrijk, gemaakt volgens de "Méthode Champenoise" mag de naam champagne dragen. Voor de Cuvée Saphir is gebruik gemaakt Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir druiven. De wijngaarden liggen in de Valée de Marne. Na de eerste en tweede pluk worden de druiven geperst. De rijping vindt 2 tot 4 jaar op fles plaats.

Serveren

Door het combineren van verschillende druiven van diverse wijngaarden ontstaat een heerlijke brut champagne. De nadruk ligt op de Pinot Meunier druif die kenmerkend is vanwege het fruitige karakter. De kleur is lichtgeel en sprankelend. De geur is fris met citrustonen en appel. De smaak is fris, licht en delicaat. Sporen van kalkhoudende kleigrond geven de champagne een rijke en pure smaak.
Aan te bevelen is de champagne als aperitief te drinken of schaal- en schelpdieren. Serveren op een temperatuur van ongeveer 8 C. Mits goed bewaard blijft de champagne tot 6 jaar goed op dronk.

Prijs

€ 26,40 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Claude Baron

In de Marnevallei ligt dit familiebedrijf van 55 ha. De derde generatie zwaait inmiddels de scepter en maakt gebruik van de kennis en ervaring van de eerdere champagnemakers. Permanente innovatie en precisiewerk zorgen voor een elegante champagne. Sinds 1974 maakt Claude Baron champagne. Inmiddels zijn dochters Lise (oenoloog) en Aline mede verantwoordelijk voor de productie terwijl Claire verantwoordelijk is voor de marketing en de export.