img

Champagne

Cuvée Perle Rosé Brut, Claude Baron Champagne, Frankrijk

  • Cuvée Saphir Brut

Cuvée Perle Rosé Brut

Claude Baron Champagne
Frankrijk

Druivensoort

Alleen mousserende wijn uit de Champagne regio in Frankrijk, gemaakt volgens de "Méthode Champenoise" mag de naam champagne dragen. Voor de Cuvée Perle is gebruik gemaakt Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir druiven. De wijngaarden liggen in de Valée de Marne. Na de eerste en tweede pluk worden de druiven geperst. De rosé is geblend en de juiste kleur wordt verkregen door rode wijn toe te voegen. De rijping vindt 2 tot 4 jaar op fles plaats.

Serveren

Door het combineren van verschillende druiven van diverse wijngaarden ontstaat een heerlijke brut champagne. De nadruk ligt op de Pinot Meunier druif die kenmerkend is vanwege het fruitige karakter. De kleur is licht roze en sprankelend. De geur is fris met citrusfruit en aardbeien. De smaak is fris met een klein zoetje en delicaat. In de nasmaak blijft een licht zoetje aanwezig. Sporen van kalkhoudende kleigrond geven de champagne een rijke en pure smaak.
Aan te bevelen is de champagne als aperitief te drinken. Serveren op een temperatuur van ongeveer 8 C. Mits goed bewaard blijft de champagne tot 5 jaar goed op dronk.

Prijs

€ 30,80 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Claude Baron

In de Marnevallei ligt dit familiebedrijf van 55 ha. De derde generatie zwaait inmiddels de scepter en maakt gebruik van de kennis en ervaring van de eerdere champagnemakers. Permanente innovatie en precisiewerk zorgen voor een elegante champagne. Sinds 1974 maakt Claude Baron champagne. Inmiddels zijn dochters Lise (oenoloog) en Aline mede verantwoordelijk voor de productie terwijl Claire verantwoordelijk is voor de marketing en de export.