img

Champagne

Champagne Blanc de Blancs Brut Premier Cru

  • Champagne Marguet Rosé Grand Cru

Champagne Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Charles Pougeoise
Frankrijk

Druivensoort

Alleen mousserende wijn uit de Champagne regio in Frankrijk, gemaakt volgens de "Méthode Champenoise" mag de naam champagne dragen. Voor de Blanc de Blancs is gebruik gemaakt 100% Chardonnay druiven. De wijngaarden liggen midden in het bekende Côtes des Blancs gebied bij Vertus in de Champagne. Door de zonnige zuidoost ligging en de kalkhoudende kleigrond krijgen Na de pluk worden de druiven volgens een eigen Maison methode opgevoed. De rijping vindt 2 jaar plaats.

Serveren

Door het combineren van Chardonnay druiven van diverse wijngaarden, de methode Maison en een dossage van slechts 11 gram likeur per liter ontstaat een uitstekende gastronomische brut champagne. De kleur is lichtgeel met groen amandeltinten. Expressief maar ook vriendelijk in de neus. Tonen van bramen en mirabellen komen naar voren. Kruidig tijm en frisse zuren bepalen de smaak. Naarmate het bruisen langzaam afneemt neemt het boterige van de Chardonnay toe. In de nasmaak blijft een licht zoetje aanwezig. Diepe sporen van kalkhoudende kleigrond geven de champagne een rijke en pure smaak.
Aan te bevelen is de champagne als aperitief te drinken of bij visgerechten. Serveren op een temperatuur van ongeveer 8 - 10 C. Mits goed bewaard blijft de champagne tot 10 jaar goed op dronk.

Prijs

€ 29,35 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Charles Pougeoise Champagne

Charles Pougeoise heeft eerst ervaring opgedaan in het champagnehuis van zijn vader. Daarna heeft hij tot 1976 onderdeel uitgemaakt van een coöperatie. Met zijn 10 ha aan wijngaarden wilde hij een eigen champagne creëren en een eigen merk voeren. Door het ontwikkelen van een eigen champagne met een eigen stijl heeft hij een Premier Cru kunnen maken die zeer gewaardeerd wordt door vaste klanten zoals enkele faculteiten van de Sorbonne in Parijs, het stadhuis van Parijs en alle Franse ambassades in het buitenland. In 1991 neemt Sandrine Herregods, zijn dochter, het bedrijf over. Met dezelfde passie en know how maken zij en haar man nog steeds deze kwalitatief hoogstaande champagne. De wijngaarden bevinden zich in Vertus een Premier Cru dorp in het hart van de Côte des Blancs, de bakermat van de Chardonnay.