img

Rosé wijnen

Blanc de blanc 2016, Château la Tour ‘l Éveque

  • Blanc de blanc 2016, Château la Tour L'Éveque

Blanc de blanc 2016, Château la Tour L'Éveque

Château la Tour de l'Évêque
AOC Côtes de Provence

Druivensoort

Gelegen in de kuststreek van de Provence ten oosten van Toulon liggen de wijngaarden van Château la Tour ‘l Éveque. De Blanc de blanc wordt gemaakt van de Rolle en Sémillon druiven. Voor de vintage 2016 is 67% Rolle en 33% Sémillon. Alle druiven komen van het eigen Château en worden biologisch gekweekt en geoogst. De winter van 2015 was zacht en vrij droog, maar de maanden mei en juni 2016 waren juist wat kouder en natter dan normaal. De bloei was half mei. De mistral was vrij sterk in het hele jaar en zorgde voor goede droge condities van de druivenranken. Omdat juli en augustus weer zonnig en droog waren konden de druiven al geplukt worden vanaf 22 augustus tot 14 september 2016.

Er worden geen chemicaliën gebruikt voor de grond en uitsluitend natuurlijke meststoffen. De druiven worden met de hand geplukt tussen 11,8 en 13 graden Celsius en gesorteerd. De druiven worden niet gekneusd en ontsteelt. Direct vind een de eerste persing plaats. De productie heeft op organische wijze plaats waarbij de fermentatie, inclusief de malolactische gisting, plaats heeft in stalen vaten.

Onderscheidingen

  • Organic Wine Certificate FR-BIO 10

Serveren

De kleur is zacht geel met een mooie geur van geel fruit, peer en honing tonen van kruiden. De smaak is vol exotisch fruit, aromatisch met een smaakvolle lange afdronk. Een volle, toch frisse, en nobele witte wijn met heerlijke aroma’s typisch voor de Provence. Uitstekend bij kreeft, vis, schaal-en schelpdieren en geitenkaas. Drinken bij 12-14 graden. Drinken binnen 2 – 3 jaar na de oogst. Alcoholpercentage is 14%.

Prijs

€ 15,90 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château la Tour de l'Évêque

In 1958 kocht de familie Sumeire een groot landgoed in de omgeving van Pierrefeu gelegen Tussen Toulon en Hyeres in de provincie Var in de Provence. Voorheen was dit de zomerresidentie van de aartsbisschop van Toulon. Het landgoed kent vanwege haar lange historie twee namen als erfenis uit het verleden: Château la Tour Sainte Anne en Château la Tour de l‘Evêque. Beide namen worden nu nog door de familie Sumeire als merknaam voor de wijnen gebruikt. Omgeven door de heuvels van het Maures massief liggen de wijngaarden in een prachtige vallei. Het gebied van Schisteux, waar het château gelegen is kent een schalieachtige bodem bestaande uit Silurische lagen en Permian rood zandsteen. The wijngaarden beslaan 89 hectare en de ranken zijn ongeveer 20 jaar oud. De wijngaarden worden geëxploiteerd volgens organisch agrarische regels sinds 2005.